söndag 4 november 2012

Rund är också en form

Att shoppa byxor kan göra mig galen. Jag provar, svettas, hämtar fler byxor, provar lite till och är konstant ilsken. Jag rusar okontrollerat ut och in i butikerna och kommer oftast hem tomhänt. Skillnaden i storleken på min midja, stussen och benlängden är milsvidd, och därför brukar det bli bäst om jag syr mig ett par. Senaste Ottobre bjöd på en bra modell på chinos som jag definitivt kommer att sy fler av.
Jag gillar speciellt vecken, fast de skapade stort huvudbry när jag skulle sy dem. Modellen är i 20-storlek och jag trodde att det var korta storlekar. Det som jag la till på benlängden fick jag korta av i midjan, men de blev lite väl höga i alla fall. Nästa gång kapar jag lite till.
Eftersom de skulle premiäranvändas på Ladies Night så fick det bli en tunika i mönstrad bomullsvoile till. Även den modellen är från senaste Ottobre. Jag gillar det lite längre bakstycket och det kan nog bli fler i samma modell.
Som ni ser har jag kvar alla höstlöven på backen. Med lite tur kommer snön och döljer dem innan jag får fram räfsan. =)

Tillägg: Så klart att det inte gick hitta något mönster i Ottobre, jag hade ju hittat det i senaste Burda plus och inget annat. =/

11 kommentarer:

Carola sa...

Snygga kläder du sytt! Jag gillar oxå Ottobre! Långbyxor har jag gett upp med att använda! Hittade till slut inga som passade så numera går jag i kjol =) Funkar jättebra! Vintertid är det heller inga problem sen jag hittade Thermo leggings!

Cicci H sa...

Byxorna förstås jättefina, men jag blev helt såld på tunikan! I LIKE!

Efwa - Medea sa...

Visst är det bättre att sy så att man får kläder som passar. Inte för att jag ska sy några byxor men jag var nyfiken och tittade i mina tidningar. Hittar inga chinos i 20-storlekar i varken nyaste numret eller förra Ottobre. I vilket nummer var de, eller framför allt tunikan?

frisky frog sa...

Supersnygg var du i den där stassen. Jag är sugen på byxorna...
Bosse Rappne har en bra lösning på ditt lövproblem. Han säger att man INTE ska räffsa. Kör ett varv med gräsklipparen istället så får gräsmattan (och micro-organismerna)massor av godis.
/P&K

ps. Jag tar tag i pysselhelgen i veckan. Jag längtar också!!

Emilia sa...

Snygg klädkombo - borde helt klart försöka att sy fler byxor till mig själv har också svårt att hitta passande i butikerna!

Ullfull sa...

Supersnyggt!!/Kram

Susilull sa...

Det är ju en stor fördel om man kan sy sina egna kläder!
Jag fortsätter att svettas i provhytten :-)
Snygg outfit!

Jag har väntat hela hösten på att alla stormar skall blåsa iväg löven till grannarna, men icke. Jag tror banne mig alla grannars löv har samlat sig hos oss istället. Idag blev det krattdax!

Maria i Falkenberg sa...

Den tunikan går inte av för hackor! Yum!

skapa och inreda sa...

Vad duktig du är på att sy, jättefina kläder.
Annika

Grandmamma sa...

Du syr alltid så läckra kläder! Varför får jag inte rumpan ur vagnen och syr jag med?? Nähä, vaktar tv:n som en galning! Imorgon skall det SYS!! Din tunika är sagolik.

ha en fortsatt fin kväll. :o)
Kram vonna

Fru Purjo sa...

Snyggt!! Och härligt mönster på tyget i blusen.... :)

Nä köpa kläder är inge roligt och passar gör de mycket, mycket sällan. Men sy är desto roligare....och då inte minst för att man får kläder som sitter bra.
/Fru Purjo