söndag 16 november 2014

Något lånat.......

Roliga tillställningar har ju en förmåga att komma i klunga, och just så har det varit den här helgen. Helgen började med att min och mannens arbetsgivare firade alla 25-årsjubilarer i spegelsalen på "Storan" i Jönköping. 
Spegelsalen påminner om många julfester som barn, och en och annan studentbal...
Det är några år tills det blir min tur men mannen har nu gjort 25 sammanlagda (av sina 33) på samma företag, och vi respektive var också medbjudna. En mycket trevlig tillställning med väääldigt god mat, supertrevligt sällskap vid bordet och skjuts med buss från dörr till dörr. Eftersom jag lyckades övertalade sambon att köpa ny kavaj fick jag ju "hadda" till mig själv också. =) Jag erkänner att jag är en byxmänniska och att jag inte alltid känner mig så bekväm i kjol eller klänning, speciellt inte korta. Dagen till ära hade jag i alla fall knåpat ihop en ny klänning.  
Modellen är ett enkelt Burdamönster som jag tidigare sytt till Jansson. Tyget är lite tjockare chiffong som inhandlades sist jag var på Skroten. För att få lite tyngd och ett bra fall sydde jag på en lite bredare dubbelvikt tygremsa nedtill istället för att fålla. Med en polo under (som döljer både gäddhäng och tråkiga ärr på halsen) och med svarta stövlar till så kände jag mig riktigt fin. 
Elegant nog för jubileumsfest?
Det ser lite ut som om den är bak-och-fram, men så är mönstret. Kanske gör sig urringning bak bättre till bar hud, men jag gillar starkt den enkla och släta framsidan. Ett par hällor i sidan håller skärpet på plats.

Tyget i närbild
Sambon hade ett finger med i spelet när jag försökte fota fickan. För en klänning utan fickor är ju helt hopplös tycker jag. 
Lite suddigt men ni ser fickmodellen va?
Det lånade är Janssons skärp och superläckra klocka. Och kanske, kanske var det så att jag även hittade den matchande, blanka väskan i hennes garderob. =)

6 kommentarer:

frisky frog sa...

Ah, ni var inspegelsalen. Det är många år sedan man var där... Klänningen är superfin. Glammig med guld till och mer vardagsklänning med med nedtonade tillbehör. Är det så snygga vi ska vara på hotellet?
/P&K

Myggan sa...

Kanske på lördag kväll?
/Anna

Blenda sa...

Tjusigt! Låter som om ni har haft det bra! :-)

Blenda sa...

Tjusigt! Låter som om ni har haft det bra! :-)

Missen sa...

Tjusig/ marie

Emilia sa...

Fin jubileumsutstyrsel!