lördag 1 november 2014

Seg kola-caramel

Så blev den då äntligen färdig och fotad, den supersega Caramelen. Jag vet inte varför, för den är stickad i mina två absoluta favoriter, Kampes 2-tr och Töis ifrån Gotlands Ullspinneri. Två lila garner som blev himla bra ihop. Det är det första större plagget som jag stickar till nån annan i min familj. Jansson har själv valt modell. Koftan är stickad heeelt enligt mönstret, med undantag för randningen. Det gick åt 200 gr Kampes och 75 gr Töis.


Även om man gillar koftor med lite kortare ärm så är det alltid skönt att ha lite längre under jackan. Det fick bli ett par halvvantar av Töis-resterna. Stickade från handen och ner på rundsticka för att slippa sömmar. Jag gick ner till sticka nr 3 för att få dem lite tätare än koftan. Tumhålet är bara några avmaskade maskor som jag lade upp igen på nästa varv. Då kan man dra ur tummen och hasa ner dem mot handleden utan att få en utstickande snutt på handleden. =)


Jansson har inte varit hemma sedan hon började skolan i Borås i september, därför plågar jag henne med att ta extra många foton som straff. =) 
Vilken tur att jag fick låna hem henne lite från sambon, mitt fina gudbarn. =)

7 kommentarer:

frisky frog sa...

Både Caramelen och nysnaggade dotterna är superfina! Jag hörde från en annan nysnaggad att du får njuta av henne i flera dagar till. Smart med halvvantar till om man är extra frusen. =)
/P&K

myzpyz sa...

finaste Jansson <3
snygg kofta :)
saknar er, krama varandra o tänk att kramen är från mig,
kraMyz

Ullfull sa...

Snygga Jansson i snyggkofta och snyggvärmare!! / Kram till Er alla!

Myggan sa...

Kramar till er också från oss båda. =)
/Anna

Emmas dagar sa...

Så himla fin kofta i snyggaste färgerna! Hon klär väldigt fint i den!

Cicci H sa...

Väldigt snygg kofta blev det ju!

Emilia sa...

Den blev jättefin!