tisdag 25 november 2014

Närmare än du tror

I fredags styrde jag kosan västerut för att tillbringa helgen med det här glada gänget på Hotell Havanna i Varberg. Syster Yster med make och mannen i mitt liv är det bästa sällskapet när man vill ta en paus från vardagen. 
Rummet bakom neonskylten var vårt
Havanna är ett Kubainspirerat hotell där du kan bada i Hemingwaybadet, röka feta cigarrer i cigarrsalongen, smutta på god rom i baren eller bara sticka en maska eller två i tornet som också är döpt efter den store författaren. Alla väggar är klädda med tavlor från golv till tak och i alla rum i hela huset finns det bokhyllor knökafulla med böcker. Har man påbörjat en bok får man gärna ta med den hem. =)
Vackra korridorer
Behöver ni en paus i höstmörkret så kan jag verkligen rekommendera ett par dygn i den varma atmosfären på "mini-Kuba". 
Det välljudande brandlarmet sitter över bokhyllan
Och jag kan tala om att brandlarmet fungerar alldeles utmärkt. En glödande ljusveke i hotellfoajén orsakade ett ganska bryskt uppvaknande tidigt på söndagsmorgonen. =)
Tack för en skön helg!

torsdag 20 november 2014

Äntligen kursdags

Idag är jag i Gravsjö utanför Mullsjö och håller kurs i gaffelvirkning. Jag har totat ihop ett enkelt mönster på handledsvärmare som jag tror att vi ska hinna med. Blir det tid över kan man göra en ruta i ullgarn eller en snöstjärna i bomullsgarn. Jag har filat på mitt utbildningshäfte, nystat små suddar och alla gafflar och inspirationssjalar är nerpackade. 
Det ska bli riktigt spännande att äntligen få hålla i en egen kurs och se om jag kan förmedla mina kunskaper till andra. 
Titta vilka fina gafflar som Syster Yster har gjort åt mig. Jag har kopierat den fina myggan till mitt virknålsfodral. 
Håll nu tummarna för att det blir en lyckad kväll och att alla ska känna sig nöjda när de går hem igen.
-
PS. Dessutom kör jag vår nyköpta bil. Den gamla har tagit slut..... =)

söndag 16 november 2014

Något lånat.......

Roliga tillställningar har ju en förmåga att komma i klunga, och just så har det varit den här helgen. Helgen började med att min och mannens arbetsgivare firade alla 25-årsjubilarer i spegelsalen på "Storan" i Jönköping. 
Spegelsalen påminner om många julfester som barn, och en och annan studentbal...
Det är några år tills det blir min tur men mannen har nu gjort 25 sammanlagda (av sina 33) på samma företag, och vi respektive var också medbjudna. En mycket trevlig tillställning med väääldigt god mat, supertrevligt sällskap vid bordet och skjuts med buss från dörr till dörr. Eftersom jag lyckades övertalade sambon att köpa ny kavaj fick jag ju "hadda" till mig själv också. =) Jag erkänner att jag är en byxmänniska och att jag inte alltid känner mig så bekväm i kjol eller klänning, speciellt inte korta. Dagen till ära hade jag i alla fall knåpat ihop en ny klänning.  
Modellen är ett enkelt Burdamönster som jag tidigare sytt till Jansson. Tyget är lite tjockare chiffong som inhandlades sist jag var på Skroten. För att få lite tyngd och ett bra fall sydde jag på en lite bredare dubbelvikt tygremsa nedtill istället för att fålla. Med en polo under (som döljer både gäddhäng och tråkiga ärr på halsen) och med svarta stövlar till så kände jag mig riktigt fin. 
Elegant nog för jubileumsfest?
Det ser lite ut som om den är bak-och-fram, men så är mönstret. Kanske gör sig urringning bak bättre till bar hud, men jag gillar starkt den enkla och släta framsidan. Ett par hällor i sidan håller skärpet på plats.

Tyget i närbild
Sambon hade ett finger med i spelet när jag försökte fota fickan. För en klänning utan fickor är ju helt hopplös tycker jag. 
Lite suddigt men ni ser fickmodellen va?
Det lånade är Janssons skärp och superläckra klocka. Och kanske, kanske var det så att jag även hittade den matchande, blanka väskan i hennes garderob. =)

söndag 9 november 2014

Söndagsmys

Vad kan vara bättre söndagsmys än att köra drygt 10 mil för att få några timmar "stickcafé" med sin bästa vän? - På fredag har vi personalfest, på lördag är vi bortbjudna och nästa helg kan inte du, men du ska veta att jag vill, kom det på mailen i veckan. - Men söndag då? Och söndag blev det. Trots att vi ska tillbringa en hel helg på hotell tillsammans om några veckor. =)
Bästa fiket mitt i mellan oss är Göstas i Smålandsstenar. Först köttbullemacka, lite senare en kaka, och ett antal koppar kaffe och té. Fast vi messar, mailar, bloggar och pratar i telefon så finns det alltid massor att prata om när vi ses och tre timmar gick fort. 
Det blev faktiskt litet stickat också. Nästan en hel lovikkavante för egen del, och på andra sidan bordet stickades det på en socka. Igen! =)
Tack bästaste Syster Yster! 
Nu ska jag nog klara mig i ett par veckor till.

PS. När jag kom hem var maten klar. Det doftade gudomligt av grisen som jag stoppade i ugnen innan jag åkte. =)

fredag 7 november 2014

Trubbnosar

När Jansson kom hem hade hon med sig ett paket från "textilaren". En hel påse med fina tygmärken med hundar, grisar, höns och ett litet får. 
Är man uppväxt med bostonterrier, älskar alla trubbnosade fulsöta hundar och har en "Fralla" högst upp på önskelistan, då kan man inte bli annat än lycklig. =)
Tack söta du!

lördag 1 november 2014

Seg kola-caramel

Så blev den då äntligen färdig och fotad, den supersega Caramelen. Jag vet inte varför, för den är stickad i mina två absoluta favoriter, Kampes 2-tr och Töis ifrån Gotlands Ullspinneri. Två lila garner som blev himla bra ihop. Det är det första större plagget som jag stickar till nån annan i min familj. Jansson har själv valt modell. Koftan är stickad heeelt enligt mönstret, med undantag för randningen. Det gick åt 200 gr Kampes och 75 gr Töis.


Även om man gillar koftor med lite kortare ärm så är det alltid skönt att ha lite längre under jackan. Det fick bli ett par halvvantar av Töis-resterna. Stickade från handen och ner på rundsticka för att slippa sömmar. Jag gick ner till sticka nr 3 för att få dem lite tätare än koftan. Tumhålet är bara några avmaskade maskor som jag lade upp igen på nästa varv. Då kan man dra ur tummen och hasa ner dem mot handleden utan att få en utstickande snutt på handleden. =)


Jansson har inte varit hemma sedan hon började skolan i Borås i september, därför plågar jag henne med att ta extra många foton som straff. =) 
Vilken tur att jag fick låna hem henne lite från sambon, mitt fina gudbarn. =)