fredag 17 mars 2017

Alla stjärnor på min himmel

Efter nästan 20 år på samma arbetsplats blev jag plötsligt överflödig. Många tårar har trillat, MEN, jag försöker att se det som en knuff i ryggen. Det är dags att göra något annat. Det svåraste har varit att lämna alla som jag har jobbat med, och eftersom jag är en riktig bölegris så avsade jag mig alla tacktal. Efter några veckor stod de ändå där på min trapp med bakelser och presenter och jag bölade förstås. Paketet innehöll massor av fina saker och garn. Av garnet har jag gjort en stor sjal som består av stjärnor. Att jag valde stjärnor beror på att intranätet på jobbet heter "Stargate". Det blev inte riktigt lika många stjärnor som jobbarkompisar. Jag fick fyra olika färger och dessa har jag blandat lite på måfå. En härlig röra som symboliserar alla som jag kommer att sakna. 
Jag satte i knappar så att man kan knäppa ihop den och använda som en snurresjal. Lite trixigt att hitta rätt placering på knapparna, men det löste sig.

Mönster till stjärnorna hittade jag i boken "Mormorsrutor", men det borde funka med vilka sexuddiga stjärnor som helst. Jag har virkat ihop dem med en smygmaska efterhand, så som jag gör när jag virkar mormorsrutor. 
Hela sjalen väger ca 315 gram. Den är 50 cm bred och 160 cm lång. Alpacka är ju alpacka och den tycks aldrig sluta att fälla, men den är otroligt skön och den värmer mig på mer än ett sätt. Tack alla fina jobbarkompisar. Nu ska jag bara komma på vad jag vill bli när jag blir stor. =)

måndag 13 mars 2017

Koppar på tapeten

Det är sällan som jag köper garn till ett specifikt mönster och de få gånger som jag gör det så brukar det förbli ostickat. Det brukar vara garnet eller en färgkombination som tilltalar mig först. Ibland är det ett sytt plagg som behöver en stickad "kompis". Ofta låter jag garnet ligga framme ett tag och rätt som det är så talar det om för mig vad det vill bli. Den här tröjan är en salig blandning inspiration från Sandnes, Astrid, Garntua, garnerna i mina gömmor samt ett mönster från Frisky Frog.
Jag skulle bara "titta till" mina entrådiga ullgarner, som inte ligger så synliga, när en fin färgkombo plötsligt uppenbarade sig. Tillsammans med en tråd borstad alpacka och några inslag med kopparfärgat garn, inköpt hos Garntua, blev det en tröja i vid boxy-modell. Den väger väldigt lite och den värmer skönt. 
Bakstycket är lite längre och allt är stickat på rundsticka, nerifrån och upp. Eftersom jag glömde att det ska vara ärmhål så fick jag klippa när jag skulle sy i ärmarna. 


Nu för tiden får alla mina sticka plagg en alldeles egen tvättetikett.
Totalt så väger tröjan 345 gram. 280 gr Brushed Alpaca Silk från Drops och 65 gr entrådigt  vävgarn från gömmorna. Koppargarnet är köpt hos Garntua. 
Och nu är jag väldigt sugen på en liknande, fast med en tråd ljus tunn mohair istället för den svarta aplackan. =)

torsdag 2 mars 2017

På vift i Småland

På lördag tänker jag sitta och mysa med ett sticke i Vrigstad. Som vanligt tar jag med lite stickförvaringar och annat smått och gått till försäljning.

Jag hoppas att vi ses. =)