lördag 20 augusti 2011

Brevlådan

Under sommaren har jag fått en del frågor om sömnadbeställning och om mönster. Jag har inte varit något vidare på att svara precis, men nu är det dags. Jag delar gärna med mig av mina mönster, men det får bli i de storlekarna som jag har. Äldre mönster är oftast i bara en el två storlekar, och har man köpt dem på loppis så har förre ägaren redan klippt ut i sin storlek. Jag kan fixa och trixa ihop flera mönster till ett, men jag är urkass på att förminska el förstora.
Och jag syr gärna åt andra, men då vill jag kunna prova under tiden. Speciellt när man använder äldre mönster eftersom storlekstabellerna förändras med åren. När man använder mönster ur ex Burda kan man ju använda sig av måtttabellerna i tidningen och kunden får vara med och välja storlek sjäv. Men ni vet ju hur det är, man har ju sällan samma storlek i byst, midja och stuss och en del är kortare än modellidealet och en del har längra armar. Därför vill man ju kunna mäta, prova, ta in lite extra osv för att det ska sitta snyggt.

Summan av kardemumman; jag delar självklart med mig av mina mönster, och jag syr gärna åt er om ni kan komma och prova ibland, eller om ni vågar beställa oprovat i er ordinarie storlek. Maila mig om det är något speciellt ni är intresserade av så kan vi säkert komma fram till en bra lösning.

3 kommentarer:

Desirée sa...

Jag har beställt och kan VARMT rekommendera! Jag skulle vilja ha något till mig själv också. Typ Odd Mollystuk. Har du något förslag? Kram!

Maria i Falkenberg sa...

Jag skulle gärna vilja beställa en vintertunika. Typ den som du gjorde till släktfesten fast med långa ärmar, i tyg som går i rött eller blått. Jag är en 36-38 upptill.Det skulle vara fantastiskt kul!

Anonym sa...

Hej !
Jag skulle jättegärna köpa mönster till den ursöta 60talsklänningen som du kallar den,gärna oxå till de söta med k.ä. och virkade fickor. strl 40-42. De är bara sååå fina !
Mvh Ingrid