torsdag 9 augusti 2012

Nyponrosor

Förra våren var vi några damer som åkte på "Öppen koffert" hos Tant Kofta. Jag hittade flera fina garner som fick följa med hem, det har bl a blivit en Annis och kanter på sommartröjan. Samma fina garn som jag använde i min Annis har nu fått bli kanten på min nyponros. Ja, så kallade Tant Kofta färgningen på det mjuka skira garnet i mohair och alpacka.
Här med den vackra blomman jag fick av A-M
Modellen är en enkel variant som Syster Yster lärt mig; jag börjar med 3 maskor och ökar med 4 omtag på vartannat varv. (1 i början, 2 på mitten och 1 i slutet) De 3 första maskorna bildar sedan "ryggraden" i sjalen med ett hålmönster på varje sida och så blir det ett hålmönster längs med hela ovansidan. En enkel modell som gör garnet rättvisa. Om man tittar noga så kan man se små gula "fläckar" i det rosa, precis som i mitten på en nyponros.
Jag har haft stickningen som tidsfördriv när jag och kollegan förflyttat oss mellan olika fabriker och orter. Slutspurten gjordes på Gotland och nu har jag äntligen lyckats blocka den. Den väger nästan ingenting och jag tror att det kommer bli en ny favorit.

7 kommentarer:

Ullfull sa...

Såå fiin!! Vill göra... som om jag inte hade några andra projekt;))

disa sa...

Verkligen vacker och SOMMAR liksom!! =)

Maria i Falkenberg sa...

vilken ljuvlig ros! Lätt viktiga saker är så härliga. Just nu ligger min February Lady Sweater i tvättmaskinen och "försöker bli mindre". Den är gjord i Alaska och känns som ett ton nedhasad kofta.

Anonym sa...

Jättejättefin! Tack för nytt sjalmönster eftersom jag tänker göra flera stycken till julklapp och nu kan jag lätt variera dem
:-)/Cicci H

Susilull sa...

En tunn, skir nyponros, så fin!
Kan tänka mig att den blir en favorit, att hänga över axlarna eller snurra runt halsen!
Jag väntar ivrigt på att få börja sticka i Tant Koftas garner, måste bara göra färdigt min lintröja först, det är nog bara sisådär en 10 varv kvar nu!

frisky frog sa...

Nyponrosen äger! Tycker att din blev finare är min.
Nästa gång vi träffas kan vi slå lite. Med matt-trasor?
/P&K

Missen sa...

Såå söt den blev din nyponros/Marie