onsdag 15 augusti 2012

Ravelry red

I förrförra inlägget är min sjal i Malabrigo med. Modellen fick jag inspiration till hos "Kvinnfolki" i Visby på Gotland. En hel butik fylld med mjuka, hårda och ätbara alster, gjorda av kreativa och duktiga kvinnor. Men ni vet hur det är, man vill helst inte betala för något som man kan göra själv. Dessutom får man ju ge sig hän åt sin sticklusta under arbetets gång. 
Garnet är som sagt Malabrigos sockgarn och färgen är Ravelry red. Det skiftar i olika vackra röda nyanser utan att ge ett alltför randigt eller prickigt intryck.
Den är slätstickad med en rak sida med en kant med mosstickning. På den andra sidan ökade jag en maska innanför yttersta maskan på vartannat varv. Ökningen gjordes med ett omtag som bildar ett hålmönster och när jag gjort åt hälften av garnet så minskade jag istället.
På orginalet hade man stickat romber i en avvikande färg på mitten, jag valde att göra mina romber med aviga maskor istället.
Den är nästan två meter lång och den långsmala modellen går bra att vira runt halsen utan att den blir för bylsig tycker jag.

Tillägg: Syster Yster har förstås rätt, det var nog i Slite vi såg den. Kanske har jag besökt för många hantverksbutiker i sommar. =)

3 kommentarer:

frisky frog sa...

Den blev supersnygg! jag tar den när du tröttnar. =) Men... det var väl i Slite vi såg sjalarna med romber, eller minns jag fel. Du vet, butiken jämte café Humle och Dumle.
/P&K

Maria i Falkenberg sa...

Jättefin sjalmodell, romberna är pricken över i och så är den ju RÖD!

Susilull sa...

Så fin! Och vilken härlig modell, den skall jag lägga på minnet! :-)