onsdag 29 augusti 2012

Duperat monster

Monstret har förvandlats. För ett tag sedan fick jag några nystan mohair av Syster Yster. Vad jag hade tänkt ha dem till då kommer jag faktiskt inte ihåg, men det ville absolut bli en kortärmad kofta. Garnet, Madonna, tycks inte finnas i handeln längre och jag gissar att det är från 80-talet nån gång. Det är en blandning av mohair, ull, viskos och en pytteliten gnutta nylon.
Koftan är stickad från framstycke till framstycke i slätstickning. Jag ökade lite i halsringningen, avmaskade för ärmen på ena varvet och la upp lika många maskor igen på nästa. Nacken är helt rak, avmaskning för nästa ärm och upplägg igen. På nästa framstycke minskade jag istället. Efter att jag sytt ihop axeln så plockade jag upp maskor i ärmhålet och stickade en rak liten ärm.
Hela koftan är kantad med ett brandgult babygarn från Schachenmayr, virkad med kräftgång, alltså baklänges fasta maskor. Kanten matchar de brandgula och gula tussarna i det aprikosa garnet.
En metallknapp från Hem & Hobby i Hjo passar fint i den virkade öglan. På insidan har jag sytt fast en genomskinlig plastknapp som inte syns.
Kolla in fluffet. Den kommer aldrig att sluta fälla. 
Inte för att det finns nåt annat i min garderob som passar till fluffmonstret, men jag tror att jag gillar den ändå. =)

5 kommentarer:

frisky frog sa...

Jag gillar den också! Jag kom på att du behöver inte göra mönster åt mig. Jag skickar de nystan som är kvar så stickar du en till snabbt och lätt. Du vet, så där snabbt och lätt som bara du kan. =)
/P&K

Lena Andersson sa...

söt

Birgitta sa...

Ååh, ett sådant "monster" vill jag också ha, den är jättefin! Riktigt känner hur go den skulle vara att ta på just nu t.ex. Smart modell också.

Anonym sa...

Jag säger bara: åhhhhh! :-) /Cicci H

myzpyz sa...

den kan annars flytta hem till mig *ler*
apelsiiiiinfärg!!!!
puzz