söndag 5 augusti 2012

Sommar-size

Årets tänkta sommartröja blev faktiskt avslutad innan juli var slut. =) Jag ville ha en varm, lite oversize-tröja som man kan dra på sig framåt kvällarna. Jag har randat tre blå nyanser med rött Babymerino från Drops. Halskanten, ärmavslut, linning och fickpasspoaler är stickade i Tantkofta-färgat sockgarn. Mönstret är eget hittepå. Fram- och bakstycke är stickat som en tub med resårstickning upptill och nertill,  och jag vågade faktiskt att klippa upp i sidorna för att sy i ärmarna på maskin. (man är väl sömmerska också) Än har jag inte beslutat om ärmarna är de rätta, men jag får väl känna efter ett tag. Kanske att de blev lite väl vida och långa.
Knapparna hittade jag i Hemse på Gotland, och de är fastsydda genom båda halskanterna utan knapphål.
Fickorna är stickade i rött, eftersom det fanns extra mycket av det garnet. Modellen till fickorna har jag hittat hos Nitsirk. Titta in hos henne, hon gör underbara tröjor med massor av fina detaljer.
Men snälla, nästa gång jag vill sticka randigt, HINDRA mig. Att fästa trådar är ju det mest skittråkiga som finns.
Nu ska jag försöka göra klart några UFO:n innan jag börjar på någon av alla de tröjor jag har i huvudet. Om de är randiga? Självklart! =)

5 kommentarer:

Ullfull sa...

Så snygg!!!

Missen sa...

Somrig och fin. Alltid fint med randigt/Marie

frisky frog sa...

Den blev superfin ocg du vet var den kan få bo... =)
Vill också förverkliga tröj-tankar, men de är ju så många.
/P&K

Anonym sa...

Hett tips från köksan angående tråkiga trådar att fästa: nu virkar jag gladsjal och det sista jag gör innan jag avslutar för dagen är att fästa dagens trådar. Då blir det ju bara några varje gång! /Cicci H

Maria i Falkenberg sa...

Den tröjan är precis i min smak med färger och allt!