fredag 26 oktober 2012

Apelsinfärgat

Idag var det min tur att stå för fredagsfikat på jobbet. Det är riktigt mysigt att avsluta veckan med gemensamt fika. Eftersom det är pumpatider så passade det väl fint med pumpacupcakes?
Jag tog ett vanligt muffinsrecept och lade till 2 dl mixat pumpakött och 1 tsk av vadera mald kanel, nejlika och ingefära, eller kanske 2 tsk kanel. Frostingen består av 3 delar smör, en del kesella och sen så mycket florsocker att smeten blir så fast att den behåller formen när man spritsar ut den. Jag äger ett gäng frukttéer i pulverform från Turkiet och jag valde att använda grönt äpple som smaksättare till frostingen. Man kan välja vad man tycker om eller bara ha frostingen "naturell" utan smak. Pumpor och blad är gjorda av marsipan, dock inte den finare sorten, och färgade med hushållsfärg. Gult och rött ger orange, eller så kan man ta gurkmeja och få en ganska fin gulorange färg. Den lilla fladdermusen är bordskonfetti som inte går att äta. En utav alla cupcakes fick en läbbig spindel istället. =)
De blev riktigt tunga och maffiga, men ändå inte torra. Precis så som jag vill ha dem.

3 kommentarer:

Cicci H sa...

Men gud va fina! Vilket jobb du lagt ner! Synd man inte är jobbarkompis med dig. :-(

frisky frog sa...

Nästa gång kan du skicka en till mig. Den ser väääldigt mumsig ut.
Det känns lite konstigt att du bara är 15 minuter bort och ändå ska vi inte sticka ihop... Funderade länge på om jag skulle åka, men dina svägerskor får njuta av dig alldeles aléna. Dessutom känner jag att jag inte pallar den stora blå-gula boutiqen idag.
/P&K

Emmas dagar sa...

Tjohooo! Vad roligt!
Bakelsen ser smarrig ut :-)