måndag 1 juli 2013

Inte som det var tänkt

Fördelen med myskankor, jämfört med andra anksorter, är att de inte nödvändigtvis behöver bada. De klarar att hålla sig rena även om de bara kan doppa huvudet och stänka upp vattnet på resten av kroppen. Våra bägge honor dyker i murarhinken i brist på annat, men hanen är liiite för stor. Han är en försiktig kille och vill faktiskt helst inte simma ens när vattnet står högt nere i mossen. Tidigare har vi haft en sån där fin liten barnpool i hårdplast, som han också vägrat bada i, men tidens tand har förbrukat den och det gick inte uppbringa någon ny. Det ska tydligen vara uppblåsbart i år. Så igår när vi for runt i jakt på ett hyfsat billigt alternativ hamnade vi till slut i den där butiken som b l a säljer billiga bilgrejer. 
Fortfarande för lite vatten för att vara intressant

Ett oljeuppsamlingstråg fungerar ju alldeles utmärkt. Speciellt nu när vi har småankor som behöver en liten "strand" för att enkelt ta sig upp och inte riskera att drunkna. Alla får inte plats samtidigt förstås, men bättre ett litet bad än inget bad alls.
Draken, hanen, tyckte nog också att det nya badet dög. Fast han försökte se så oskyldig ut han bara kunde så kunde jag se att han var genomblöt ifrån topp till tå. Det droppade avslöjande från bakdelen.

5 kommentarer:

frisky frog sa...

Det kan den skitgrisen behöva! Han gillar att bada - han vet inte om det än bara. =) Det ska bli kul att se ällingarna i badet.
/P&K

Cicci H sa...

Du måste ta kort på de små när de badar :-)

Laila sa...

Nöden är uppfinningarnas moder sägs det ju...

Ullfull sa...

Smart idé! Kramar

Sjömans-Elin sa...

He he, jag har redan börjat planera nästa sommars ankbad hemma i trädgården... :P Däremot är den baserad på en sån där hårdplatsbassäng så finns inte de längre blir det svårt.

PS. Nästa gång kan ni kika in på Granngården, de har svarta kar (för att vattna hästar) som är relativt billiga och som skulle kunna funka som bassäng...