onsdag 31 juli 2013

Så lika men ändå inte

Egentligen har Jansson och jag börjat måla huset, men igår regnade det nästan hela dagen så vi fick hitta på annat. Målarmästaren läste böcker och jag parkerade mig i syrummet. Högen med tillklippta projekt har blivit lite för stor.
I våras klippte jag till två likadana handväskor men bara den ena blev färdigsydd. Jeansvarianten har varit min trogna följeslagare hela sommaren, precis lagom stor för att inte rymma för mycket och bli bly-tung. Den är sydd av avlagda jeans som jag klippte remsor av och sydde ihop till ett stycke på diagonalen. Som ficka på både in- och utsidan tog jag helt enkelt ett par bakfickor från jeansen. En resårsnodd fastsydd i väsklocket och en knapp på fickan gör att mitt busskort inte kan trilla ut.
Den gröna varianten är sydd i vaxad bomull som jag hittade på loppis för ett par tior. (det finns en stor bit kvar som jag tror ska få bli matkassar)
Ett litet plasthjärta får pryda den vita blomman.
Eftersom jag glömde sy en innerficka i den gröna väskan så gjorde jag en liten påse med dragkedja istället. Den rymmer allt småkrafs som bör finnas i en handväska.
Jag klippte till båda väskorna på frihand. Baksidan och locket i samma stycke, ca 50x30 cm, och framstycket för sig. Botten och sidorna är en lång remsa. Bägge väskorna har samma axelrem, en avlagd axelrem från nån köpeväska. I väskorna sitter det öglor (nyckelringar) som man lätt hakar i och ur.
Nu kan jag lätt byta väska efter dagens humör. =)

4 kommentarer:

Missen sa...

Snygg den är, fin färg. Vilken tur att regnar ibland, så man får får färdigt lite ur högen. Känner igen det med högar som blir högre och högre. Kram Marie

frisky frog sa...

Superfin! Jag kan ta en i jeanstyg. =)
/P&K

Medea sa...

Såå fina!

Cicci H sa...

Va fina de är! Tur du skrev ut måtten :-). En svägerska skulle gilla en jeansväska vet jag. Tar du med dem så jag får titta imorgon?