lördag 31 augusti 2013

Dagens tur

Idag tog jag en tur till Limmared. Ateljé Skogslyckan har annonserat om försäljningen av lagret från en gammal manufakturaffär och jag var lite nyfiken förstås. Inte så mycket på kläderna kanske, mer på vad det fanns för sybehör. Nu blev det inte så mycket shoppat av den senare varan men en och annan klädtrasa följde med hem. Om man nu kan kalla de välsydda plaggen från tidigt 1900-tal trasor. 
En tjock underkjol, ett sött litet förkläde och en herrskjorta med ränder i två rosa nyanser. Underkjolen känns nästan liten flossad på undersidan, men det är nog två tyger som är ihopkviltade. Skjortan blev en glad överraskning när jag vecklade ut den och ni ska få se när den är tvättad. Det finns lite tråkiga fuktfläckar på bomullsplaggen, men jag tror att en varm tvätt och en skvätt blekmedel fixar till det.


Titta vilka fina etiketter plaggen har
Vem vill inte äga en laxrosa underklänning och ett par bruna silkesstrumpor med söm där bak? Jag tänker mig underklänningen med ett plagg i något skirt tyg över. 

"Bruna", så att man vet
Sen något värmande. Två par handskar till mig och en värmande fiskehatt till sambon. I sportfiskeprogram från England har jag sett att "finare" fiskare använder dem till tweedkavaj och knickers. Han kommer bli ursnygg vid sjön.
Kanske att det är en damhatt?
Till sist sybehören. Tre fina tygbitar och en packe med spets blev det i alla fall inhandlat. Det fanns sysilke och andra fina trådrullar men mitt förnuft påminde mig om allt sysilke som jag redan har i lagret.
Ateljé Skogslyktan och dess ägarinna var också väl värda besöket, liksom alla de andra antik & kuriosabutikerna i Limmared. De hade inget av det vanliga loppiskrafset, utan gamla fina grejer till bra priser. 
Och jag sprang på Sockan & vanten. Hon trodde att jag var Froggen. =) Kul att träffas! =)

4 kommentarer:

Emilia sa...

Vilka härliga fynd!

frisky frog sa...

Bröllopsfesten som hindrade mig från att åka med var sååå kul, men jag blir ännu mer "gramse" när jag ser dina fina köp. Jag vill också ha laxrosa underklänning!
/P&K

disa sa...

Fina fynd! =)

Sockan o Vanten sa...

Så många fina saker du fick med dig hem - jag landade i en jättefin ask med trådrullar men fyndade på flera av loppisarna runt omkring. Kul att ses - kommer du till Tant Kofta på lördag kanske? /Ulrika