torsdag 1 augusti 2013

Också lika men olika

Ni har väl sett vilka fina väskor Syster Yster syr? Stora rymliga kassar som rymmer flera stickprojekt. Eller varför inte använda den som badkasse? 
Lillasyster vet ju att storasyster kan sy själv så därför fick jag helt enkelt bara mönstret. Jag klippte till två när jag ändå hade saxen framme.
Ni som träffat mig på stickcaféer och annat har ju sett att den med det printade sticktyget har varit klar ganska länge, men så när det regnade häromdagen så blev även den prickiga färdigsydd.
Ni ser målarstegen va?
Den röda har samma tyg i foder som i kanten upptill och borde ha haft samma till fickan på framsidan, men jag ville piffa till den lite extra och gjorde en svart ficka istället. Jag har veckat och rynkat fickan så den blev lite påsig. Jag gjorde också en svart "passpoal" mellan själva väskan och den vita kanten. Jag sydde ihop aviga mot aviga och "gömde" sömmen i passpoalen och fick den på så vis lite tjockare och mer markerad, och det blev snyggare på avigsidan. Fickan pyntades med en liten sax och en kasserad stickmarkör.
Markören var en sån där med lång wire som jag bara inte klarar av. Råkade sticka in den i maskorna och fick klippa bort den. =/

5 kommentarer:

myzpyz sa...

tjusiga :)
kraMyz

Dollandesign sa...

Jag måste få säga att jag tycker att det är två härliga kassar som Du visar oss att Du sytt!

Dollandesign

Emilia sa...

Vilka härliga väskor - riktigt snygga!

frisky frog sa...

Superfin! Smart med den "påsiga" fickan, de rymmer mer.
Vi har tillbringat några dagar i Helsingborg och besökte bl.a. Stoff2000 i Helsingör. Inte mycket att ha så en utflykt dit kan vi skippa. Tant Thea i Helsingborg är inte heller värt en tågresa...
/P&K

Anonym sa...

Vilken kreativ blogg du har, blir inspirerad.
Ha en bra dag!
Birgitta