torsdag 19 juni 2014

Linnetrasan

Oj, oj! Vårt datanät har varit urkass den senaste tiden. Man orkar varken blogga eller kommentera andras inlägg. 0,8 Mb var botten, och 0,026 efter påstådd reparation gjorde inte saken bättre. Men med nya ledningar fram till huset kombinerat med ny "låda" blev det genast rallyfart och man kan åter börja vistas i etern. Samtidigt som övriga familjemedlemmar nyttjar samma linje. =)
Lintröjan som jag startade upp för ett tag sedan blev klar med drygt en veckas marginal till Lillfisens student. Den torkar snabbt efter ett ösregn, och den är superskön. Stickad i 4 färger lin ifrån Strikk, som inhandlades för flera år sedan i en fyndkorg. 380 gram gick det åt och endast nån meter garn finns kvar. Väl utnyttjat alltså.
Mönstret är Tant Koftas uppifrån och ner och jag har ökat 2 maskor var 4.e cm i sidorna hela vägen ner. Halskant och ärmavslut är stickade i resår och nederkanten är stickad i mosstickning.
Tyvärr döljer lin inga valkar. =)

8 kommentarer:

frisky frog sa...

Vadå valkar, har du valkar? Tröjan är i vilket fall som helst ursnygg och jag kommer att apa efter dig inom kort. =)
/P&K

Ullfull sa...

Så tjusig! Visa ev valkar, har inte alla det;) Glad midsommar! Kram

Medea sa...

Vad har ni för internet?? Vi skulle behöva något lite snabbare i huset på landet.

Myggan sa...

Vi använder telias "landsbygdsbredband" via telefonjacket. Tyvärr har vi ganska dålig teckning på mobila nät, så vi har inte vågat oss på något sådant. Fast just nu är vi supernöjda med vårt nya "supermodem".
/Anna

Emmas dagar sa...

Härlig tröja!
Jorå, jag kallar det också sommarlov!
Det var bara ett litet överdrivet förtydligande ;-)

Emmas dagar sa...

...och Raketen och "Å en slank hon hit å en slank hon dit..." och "basfiol å flöjt" Näe, det kan inte se riktigt klokt ut :-D

Cicci H sa...

Du milde så fin tröjan blev! :-)

Susilull sa...

Härlig tröja!