måndag 30 juni 2014

Veckans rester

Fredagseftermiddagen tillbringades med bästaste Syster Yster på Skroten i Skene. En och annan tygtrasa blev det allt, och nu tillbringas den mesta lediga tiden med sax i handen. Jag tänker att jag gör det tråkiga förarbetet till allt som jag vill sy och sen kan jag sitta framför symaskinen utan avbrott. =) 
Tack för fin kvalitetstid, lillasyster!
-
Det händer att jag får till lite stickat till det sydda också. Eller var det tvärtom? Jag började i alla fall på en liten rätstickad kofta ur "Babystickning på stickor 3". Den blev perfekt i resterna från den randiga sjalen i Filcolanas Cinnia och lite rester Drops Alpaca. Jag gjorde minsta storleken och det gick åt ca 100 gram, inkl. Alpacan.
Det lilla barn-barnet är nu uppe i dryga 3 månader och storlek 56, och koftan passade perfekt enligt pappan. Den lilla raden med falska flätor i raglan blev pricken över i:et. Framkanten är gjord enligt Mys´ordination (lyft sista maskan istället för att sticka den) och då blir det en baggis att plocka upp nya maskor till framkanten. Hals- och framkant blev så himla fin, tycker jag. En lagom fin liten "rullning". Efter lite letande hittade jag gula knappar med vita prickar som passade perfekt i knapphålen. (de var inte bortslarvade, de satt bara fastsydda på något annat)
Eftersom jag hade tyg som passade i färg till koftan fick det bli en liten klänning och ett par byxor också. Mönstret till klänningen är en 60-tals klassiker. Jag modifierade från knappslå i ryggen till knäppning uppe på axlarna med små smidiga trikå-trycknappar. Byxmönstret fanns kvar sen Jansson och Lillfisen var små. Kantband i en klart avvikande färg och ett litet dekorationshjärtan blev väl också fint.
Det ska bli ett par virkade små skor till också, men de är liksom inte riktigt klara än. =)

9 kommentarer:

frisky frog sa...

Ååh vad fint! Hon kommer att bli som en liten prinsessa. =) Själv har jag precis klippt ut en tunika med sjörövare, röda piratbyxor och en röd Beppehatt fodrad med sjörövare. På onsdag ska vi inviga pizzastenen med flickorna och då hoppas jag att det är klart.
/P&K

Missen sa...

Gud va gulligt/ marie

Missen sa...

Gud va gulligt/ marie

Maritas Maskor sa...

Gud vad gulligt du har gjort!!
Koftan är bara såå söt! Och jättekul när man får något fint gjort av restgarner :)
Jag har precis också köpt den mönsterboken bara för att det är så fina modeller i och tänker att rätt som det är så dyker det upp någon liten kandidat för en present :)
Klänningen är också så fin! Precis sån modell som vi hade när vi var små, syrran och jag :)

miastick sa...

Åh vilka fina saker du gjort! <3

Ullfull sa...

Så fint alltihop!!

myzpyz sa...

åh va fiiiint!
kraMyz

Cicci H sa...

Så fint! :-) Tror minsann min mamma sydde mina klänningar efter väldigt likt mönster.

Blenda sa...

Så himla fint, och så roligt att få! :-)