måndag 18 mars 2013

Mumme-koftan

Så är den klar. Min kofta i fyra grå nyanser av Gotländskt Töis-garn. Prydd med knappen från min mormors gamla morgonrock. Med sina knappt 296 gram så känns koftan superlätt men är ändå så himla varm och skön. Mönstret är eget hitte-på och påminner väl lite om mina andra mormorskoftor. Har jag fastnat tro? =)
Jag har blandat de små rutorna med några stora, och här och var har jag lyst upp dem med ett varv brandgult bomull/viskosgarn ifrån Italien. Hela koftan är kantat med kräftgång, dvs fasta maskor som är virkade baklänges i samma brandgula garn som i rutorna. 
De stickade ärmarna är upplockade i ärmhålet och stickade fram och tillbaka på rundsticka. Jag virkar ihop rutorna efterhand så att det blir så lite som möjligt att sy. Enda sömmarna är dem som jag sytt ihop ärmarna med.
 
Av mina "nermalda" rutrester (se förra inlägget) så blev det en och annan meter stickad lian. Det var lite svårt att sluta liksom. =) Frågan är vad man ska ha den till? Ringlad runt halsen så här kanske?
Kanske pyntad med de fina berlockerna och pärlorna som jag fick i Vrigstad. Eller kan man fläta ihop dem? Hur som helst så värmer korvarna gott. =) 

8 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Åh, den var verkligen snygg. Detta är inspiration på hög niva! Att pynta med banden som halsband gör ju inte saken sämre. Jag tror på idén med berlockerna.

Cicci H sa...

Oh. My. God! Gillar jättejättemycket! :-)

frisky frog sa...

Joorrå, jag köpte tovat snöre. Gick på 3 röda och till ett överkomligt pris också. He he!
Din kofta blev supersuperfin! Jag kommer upp på annandag påsk. Då kan du ha den paketerad och klar. =)
/P&K

Iréne JB sa...

Den blev jättefin! Den hade ju kommit en bit på väg i Vrigstad, men då tyckte jag att det fortfarande var svårt att se hur den skulle bli. Kul!

Ullfull sa...

Sååå fiiin!/Kram från Gran Canaria

disa sa...

Underbart fiiiiin!! =)

Emilia sa...

Jättefin! Ska man fastna i något är det väl mormorsrutekoftor ;)

Sunna sa...

10 av 10 möjliga poäng, och verkligen du