söndag 10 augusti 2008

Nu är det nästan bestämt!

Ända sedan vi flyttade ut hit har jag drömt om att ha höns. I vårt uthus har den gamle ägaren tidigare haft höns men läget är inget vidare i förhållande till hur vi har "planerat" trädgården och uppfarten från vägen. Och jag kan erkänna att tanken på de stora råttor som fanns i min barndoms hönshus INTE har lockat mig. Men vi har ju faktiskt 3 finfina "råttfällor". Nu när jag har börjat blogga och hittat Båtslyckegård så har även sambon börjat intressera sig för höns. Och idén om att det går att använda en lekstuga har vi nappat på. Tack Lotta! Barnen har inte använt stugan på flera år och vi har inte kommit på något annat användningsområde heller. Vi tänker byta ut golvet och fixa lite och det finns plats för en stor hönsgård. Planen är att det ska vara inflyttningsklart till nästa vår. Jag lovar att visa er resultatet.
Tror ni hönsen vill ha kvar himlen som jag målat i taket? =)

6 kommentarer:

frisky frog sa...

Va kul! Så mannen blir hönekung till slut =). Jag tycker att ni ska behålla taket som det är, det blir lite ljusare inne då. Kan Adolf storjägare verkligen låta höns vara ifred eller blir det de där svarta jättarna? Kolla gärna länken till MIN RESA. Där hittar du en annan hönsfantast.
/P&K

Myggan sa...

Nog har jag spanat in MIN RESA också.Allt med fjäderfän studeras just nu. Om inte Adolf låter bli mina höns får han flytta. Annars blir det ett par svarta Orpington-jättar.
/Anna

Fake cake sa...

Helt lysande hus för höns. kan inte bli bättre bostad. Ca 5 höns i medelstorlek med tupp är rimligt i huset.
En natursittpinne att knyta sig på, ca en meter från golvet och halm el strö, vatten och matskål sen klart!!!
Hur enkelt som helst.

Lycka till och fråga hur mkt du vill:) Kram lotta

Maria sa...

Smart att använda ett hus som redan finns till hönsen! Och jag tror att det kommer att värpa jättebra och de får ha himmels-tak!

ANna som har bloggen Min resa har ju skaffat höns i sommar, verkar vara jättemysigt att ha dem kluckandes kring knuten...

Maria sa...

Ser just att någon tidigare redan tipsat om MIN RESA-bloggen...

Anonym sa...

Vilken underbar dröm att förverkliga! JAg skulle också vilja ha höns, de känns som mina själsfränder.