tisdag 23 december 2008

Danföredopparedan

Jaha, alla mina vänner, idag är det danföredopparedan.
Granbocken har fått sin Jularosett, Äpplen till småfåglarna och lyktan är laddad. Så att Tomten hittar till sin gröt ....
Skinkan står på spisen, köttbullarna är klara (nytt hemligt recept i år) och sillen drar till sig i kylen.
Sambon har gjort sin specialsill alla år vi varit tillsammans och min mormor "Mumme" var en expert på sill och inlagd strömming. Själv har jag vågat ta steget i år med en sillinläggning med apelsin och anis i. Får väl smaka av den innan jag bjuder på den. =)
Grönkålen och strömmingen väntar i frysen tills imorgon. (fasiken vad det var svårt att hitta strömming i år) Fräst grönkål med grädde, sirap och lite kryddor har jag fått smak på tack vare min svåger från de Halländska trakterna. Det blir inget riktigt julbord utan grönkål. I år är det ett riktigt papparkaksår. Sonens deg till pepparkakshuset räckte till lite annat också. Lampdekorationer ....
....och en liten pepparkaksmobil i gästrummet.
Så här blev sockerslottet när det var klart.
Och så här blev pepparkakshuset.
Den lille tomten fick ett eget "hemlighus" också.


Till er alla som fortfarande rusar runt som yra höns för att hinna med allt som "måste" göras; I morgon när du vaknar är det Julafton, vare sig du är färdig med alla bestyr eller inte. Glöm inte att njuta av dina nära och kära, och glöm inte att vila dig från alla "måsten" som vi har i vår vardag.
Har vi tur kommer det att snöa i morgon.

2 kommentarer:

frisky frog sa...

Vilken klok gumma du är! Vilka fina saker ni har gjort. Nästa år kanske jag hinner också... Ha, så säger jag varje år och det tycks aldrig slå in. Vi får väl se.
/P&K

Desirée sa...

Härliga juliga bilder! Ja, nu ska bara gästrummet städas, sen är jag klar och ska njuta av julen!

God Jul!