fredag 19 februari 2010

Systervård

"Systervård" är något som jag och Syster Yster ägnar oss åt så ofta vi kan.
Vi är enäggstvillingar med samma DNA och starkt beroende av varandra. Våra vägar har snirklat hit och dit och i 25 år har vi bott på skilda håll. Jag i Borås, hon i Reftele, jag i Jönköping, hon i Falkenberg. Vi har 2 barn var, födda vartannat år, så vi har tillbringat mycket föräldraledighet tillsammans.
Våra barn har två mammor och våra män har två fruar/sambos. =)
Det är 17 mil mellan våra hem och man kan ju inte precis titta in för att ta en fika. Så idag gjorde vi något som jag inte kan fatta att vi inte gjort förut. Vi träffades på
Gösta´s, som ligger mitt i mellan våra hem, i Smålandsstenar, för att ta en fika tillsammans.Bara det att komma från var sitt håll och jag bara precis hinner kliva ur bilen när hon kommer in-glidande på parkeringen sekunden efter är en mycket speciell känsla.
Fika, virka och lilla Syster Yster (jag är 45 min äldre), det är "systervård" på högsta nivå.
Det blev skratt, planering, skvaller och allvar i en salig blandning. Efter 3 timmar, 1 räkmacka, 1 chokladstrut med kaksmulefyllning, 1 semla och 4 koppar kaffe var det dags att skiljas igen.
Tack för en skön dag!
Du är den bästaste systern man kan ha.
Nu är jag fulltankad på energi igen.
P-K

3 kommentarer:

Skräddardotter sa...

Vad härligt ni har det. Själv har jag alltid önskat mej en storasyster, men jag fick en lillebror =)

Unknown sa...

Härliga människor är ni bägge. Tack för tipset om kondiset, dit måste man vid nästa tillfälle när det än blir. Nissastigen upp från Halmstad är ju inte alltid den roligaste sträckan.
Ha det gott.

Efwa - Medea sa...

Ja, det där fiket har även vi stannat vid ett otal gånger. Vad mysigt ni verkar ha det!!