söndag 18 september 2011

Tomater

Min mormor hette Julia och hennes tvillingbror hette Jean, (efter "Fröken Julie"?)men de kallades för Jullan och Janne. Alla vi barnbarn kallade mormor för Mumme. För att min storebror sa så när han var liten. (morfar kallades för Muffe)  
Mormor var bara 1,50 i strumplästen och hennes tomatröda plyschmorgonrock gick ända ner till golvet. Den hade stora platsknappar och en av dem sitter på min anslagstavla i syrummet. Knappen låg i hennes syskrin som hamnade hos mig för några år sedan. Jag ville sy eller sticka något plagg till knappen, men har hittills inte lyckats komma på något som gör knappen rättvisa. Så häromdagen fick jag en bild av en kofta, i mitt Töis-garn från Gotlands Ullspinneri, i mitt huvudet. Koftan ska kantas med ett garn som matchar knappen.
Men först ska jag avsluta några UFO:n.

6 kommentarer:

frisky frog sa...

Den där röda morgonrocken hade jag glömt. Kommer du ihåg hur hon såg ut i den - som en rödklädd, liten babushka. Det måste vara efter henne som jag ärvt rumpan...
Grått och rött kommer att bli kanon!
/P&K

disa sa...

Vad roligt att äntligen ha hittat något som passar till knappen. =)

Susilull sa...

Roligt att utgå från en knapp - med fina minnen! Det kommer säkerligen att bli jättesnyggt!

disa sa...

Nu finns grönt garn till försäljning =)

Desirée sa...

Härligt med saker som bär på fina minnen :)

disa sa...

*skrattar* Tack, och ja, jag har ett eget litet badrum. (utan dusch dock) Walk in closet har jag alltid velat ha jag med.

Jodå, Myggan kom in på kontot efter 17 igår, så jag har skickat garnet idag. Tänkte jag svarar här istället nu ifall du inte vet att jag brukar svara på min blogg. =)