måndag 21 november 2011

Pyssel

Årliga julpysslet brukar bli en skön helg och årets upplaga var inget undantag. I år var vi hemma hos svägerskan (och storebror) i vårt föräldrahem. Jag virkade jul-kuddar till kökssoffan, fäste trådar på en beställning och lyckades faktiskt få till ett grytunderlägg också. Bilder kommer...
Maten vi fick var supergod, fisksoppa med bla räkor, kräftor, musslor med skal och var sin krabbklo att pyssla med.
Färdigpysslat
Första gången vi pysslade var när Syster Yster bjöd ner mig, svägerskorna och Mamsen till Falkenberg för 20 år sedan. Då var "lilla" svägerskan ny i familjen, Syster Yster var höggravid och jag tror att tittskåp var årets pyssel. Ja, vi hann väl med en tur till Ullared också. Numera tycker Mamsen, 69 år, att hon är för gammal för oss flickor (40, 44, 44 och 52 år) men vi andra har varit med alla år, förutom 3 undantag om jag inte minns fel.
Vi brukar starta med förstärkt 11-kaffe och då är övriga familjen hos värdinnan tillåtna att vara med. Därefter visas familjen på dörren och glögg och andra buteljer korkas upp. I år hade syrran och jag satsat på bubbel, för visst är väl 20 år värt att firas? Vi får väl hoppas att det blir minst 20 år till. =)

4 kommentarer:

Lena Andersson sa...

Vad avundsjuk jag blir, vilken underbar tradition.

Krickelina sa...

Gilla-knappen tryckt!!!

Anonym sa...

Frågan är bara när nästa generation döttrar får börja vara med? ;)

myzpyz sa...

jamen jag är INTE avis alls... faktiskt...
puzz å kraMyz