onsdag 17 juli 2013

Medelhavsblått

Massören som kommer till jobbet varannan vecka är världens bästa. Man får sig alltid en ordentlig omgång, hon har förmågan att hitta ömma punkter som man inte visste fanns, men man kan ända försvinna i sina egna tankar på ett nästan meditativt sätt. Hon pratar lite de första minutrarna och sen tystnar hon. Hon koncentrerar sig på jobbet och jag glider långt, långt bort i tankarna.
När hon nu så snällt bad om en poncho att ha efter yogan, då man kan bli lite frusen ibland, så kunde jag ju inte säga nej. Turkosa färger var önskningen och det blev det ju nästan.
Mönstret är från Gotlands Ullspinneri, enda skillnaden är nerkanten som avslutats med ett hålvarv istället för mosstickning. Det blev så för att jag skulle ha något att fästa fransarna i. Garnerna är en allsköns blandning med nästan allt ur "garncirkeln", det enda som fattas är nog silke och lin. Något turkost glittrigt hittade jag inte, det fick bli lite pälsgarn istället. Ponchon väger ca 280 gram inklusive fransarna. Jag hoppas att hon ska tycka om den. (jag tar den själv annars)

8 kommentarer:

frisky frog sa...

Den blev ju supersnygg! Jag kan ta en i grönt. =)

Cicci H sa...

Mycket, mycket snygg! Eller så tar jag den gärna :-)

disa sa...

Fantastiskt fin!! =)

Ullfull sa...

Tjusig!!:))

Ullfull sa...

Tjusig!!:))

myzpyz sa...

den e fantalastisk!
kraMyz

Otaliga projekt sa...

Självklart kommer hon att tycka om den!

Metta sa...

Mycket snygg och vilka härliga färger!