söndag 22 december 2013

Välkommen in!

Årets dörrkrans blev ett stickigt exemplar. En av mina stickcafé-vänner stickade på en remsa med fina flätor som skulle sys ihop runt en styrolitkrans, och jag var inte sen att apa efter. Hon hade hittat sin beskrivning i någon tidning eller bok men jag har frilansat lite. Det blev två flätor som slingrar sig fram och tillbaka, stickade i fyra trådar vita och ljusgrå nyanser ifrån restgarnsförrådet. De syns kanske inte så mycket bakom garneringen, men de finns där. Min fyllning är ett knippe luftskott från plommonträdet, virade med lakansväv. Inte helt rund och slät men med jag tycker inte det syns så mycket. Blommorna är gjorda av snoddar ifrån "stick-kvarnen" med varsin träpärla. De små knopparna är bara tre knutar som jag tråcklat ihop. Murgrönan är alldeles äkta vara.
Ta det nu lugnt i julstressen, det blir jul vare sig du är redo eller inte. Och jag lovar, den kommer till oss även om ischokladen inte är hemmagjord. =)

7 kommentarer:

frisky frog sa...

Vilken fin krans! Jag stickade ju en liten halsduk och gjorde små nystan med ministickor förra året... Undra vad de ligger?
/P&K

Cicci H sa...

Amen på det :-)

sinneskatten sa...

God jul och en händelserik nytt år önskar jag dig!

Emilia sa...

Tjusig!

Susilull sa...

En fin, varm och go stickig krans!
Det är ju det där lite sneda som är charmen :-)
Så söt cupcake-mössan blev!!

Och julstressen, den bojkottade jag för många år sen. Nu gör jag bara det som är roligt! Och tänk, när det mesta känns roligt får man ju gjort massor!

En härligt God Jul önskar jag Dig!

Sunna sa...

Den blev ju kalasfin, ha en underbar jul och nyårshelg

Ullfull sa...

God Jul från oss i Fardhem!! / Kramar