söndag 13 september 2015

Kyō wa

När det är dags för gaffelvirkningskurser brukar jag ha med mig garn som ska vara enkelt att använda för nybörjare. I våras köpte jag ett gäng Drops Cotton light, men nystanen har aldrig gått åt. Garnet delar sig för mycket för att vara ett bra nybörjargarn. 
Istället började jag virka en kimono. Mönstret är eget hittepå. Jag började med en mormorsruta till bakstycket och sen virkade jag framstyckerna från sidan och framåt. Eftersom jag använt det vita varannan gång fick jag komplettera med två nystan. Det gick åt 575 gram, inklusive frans.


När jag virkade framstyckerna bytte jag färg i nederkanten. Trådarna färster jag lite lätt genom att virka ihop bägge färgerna i början på varje varv och sen har jag knutit i ändarna i fransen. Eftersom det är att ganska tjockt garn har jag bara lagt till en tråd extra i varje knut.   
Med på bild hamnade de fina pappersvallmona. Inte mycket att ha i vas för de fäller kronbladen nästan med en gång, men de är fina ute i landet och fröställningar som blir kvar är också en prydnad. Dessutom blommar de efterhand så de varar ganska länge.

Idag ska jag fortsätta med att gräva upp och plantera om min största blomsterrabatt. Pjuh! Håll tummarna för att ryggen håller en dag till. =)

Tillägg; Jag ber om ursäkt om tidigare rubrik väckt anstöt. 

5 kommentarer:

frisky frog sa...

Ååh vad fin den blev! Jag är riktigt sugen på att göra en jag också.
Kanske ska jag använda mitt Kasthall-garn...
/P&K

Efwa sa...

Ljuvlig vallmo!
Idag kommer jag till stickcafét om inget oförutsett händer...

Maritas Maskor sa...

Men så fin den blev! Vad duktig du är som bara frivirkar på och så blir det så där bra! Fiffigt med trådarna också!
Hoppas det går bra med grävningen nu! Jag borde också gå ut och fixa lite. Ha en superrolig helg i Vrigstad nu!

sinneskatten sa...

Det är en hel del att göra på hösten.Jag har en tendens att fuska och det få man ju ångra i vår.

Cicci H sa...

Jättefin kimono! :-) Nyfiken på rubriken...?