onsdag 5 oktober 2016

Brunkoftan med stort K

Här är höstens favorit. En stor härlig kofta som jag har använt nästan varje dag sen den blev klar. Som vanligt, jag måste sluta, har jag utgått från en mormorsruta i ryggen. Jag har lagt till några varv nertill på rutan för att få rätt längd och några upptill för att forma till nacken och axlarna. Sen plockar jag upp vid axlarna och stickar framstyckerna neråt. Jag formar hals och ärmhål under tiden. 
På den här koftan fick det också bli ett par enkla fickor. Garnet jag använde till fickorna var lite tjockare och därför håller de formen väldigt fint.
Efter att jag sytt ihop fram- och bakstycken i sidorna stickade jag en smal resårkant nertill. Sen plockade jag upp för ärmarna i ärmhålet och stickade dem utåt på rundsticka. Kanske att de blev lite för långa, men jag tror att jag känner efter ett litet tag innan jag ändrar dem. 
Halskragen på den här behövde jag inte sticka om femtioelva gånger som på den förra, det funkade på första försöket. Nästan. Jag fick repa upp några varv för att flytta på knapphålen lite. 
Totalt gick det åt 585 gram, 275 gram enfärgat vävgarn och 310 gram Permins Safira, färg 05.
Och den här gången blev det likadana knappar, från gömmorna.

4 kommentarer:

frisky frog sa...

Den är duperfin! Kanske, kanske att det inte är din färg... Sicka den till mig så testar jag om du verkligen borde ha den på dig.😘
/p&k

Myggan sa...

Försök inte, vi har samma färger lillasyster. :-)

Leena sa...

Jättefin kofta! Jag förstår att du fortsätter med rutan på ryggen. Det blir ju så himla bra. Fina färger också!

Raggmunk sa...

Snygg kärra att luta dig på har du visst oxå!! ;)