måndag 13 mars 2017

Koppar på tapeten

Det är sällan som jag köper garn till ett specifikt mönster och de få gånger som jag gör det så brukar det förbli ostickat. Det brukar vara garnet eller en färgkombination som tilltalar mig först. Ibland är det ett sytt plagg som behöver en stickad "kompis". Ofta låter jag garnet ligga framme ett tag och rätt som det är så talar det om för mig vad det vill bli. Den här tröjan är en salig blandning inspiration från Sandnes, Astrid, Garntua, garnerna i mina gömmor samt ett mönster från Frisky Frog.
Jag skulle bara "titta till" mina entrådiga ullgarner, som inte ligger så synliga, när en fin färgkombo plötsligt uppenbarade sig. Tillsammans med en tråd borstad alpacka och några inslag med kopparfärgat garn, inköpt hos Garntua, blev det en tröja i vid boxy-modell. Den väger väldigt lite och den värmer skönt. 
Bakstycket är lite längre och allt är stickat på rundsticka, nerifrån och upp. Eftersom jag glömde att det ska vara ärmhål så fick jag klippa när jag skulle sy i ärmarna. 


Nu för tiden får alla mina sticka plagg en alldeles egen tvättetikett.
Totalt så väger tröjan 345 gram. 280 gr Brushed Alpaca Silk från Drops och 65 gr entrådigt  vävgarn från gömmorna. Koppargarnet är köpt hos Garntua. 
Och nu är jag väldigt sugen på en liknande, fast med en tråd ljus tunn mohair istället för den svarta aplackan. =)

Inga kommentarer: