onsdag 22 juli 2009

Hönsgård

Då var hönsgården klar. Sambon och jag har hålat, nätat, grävt och snickrat. 8 pippisar far fram som yra höns!! i fullkomlig glädjeyra över den stora ytan. 6 småpippisar har fått pröva på "unghuset" som är placerat i hönsgården så att alla kan heja på varandra. =)
Hela gården är täckt med nät så att även jag ska kunna slappna av. Man vill ju inte att höken ska hämta sin lunch i vår hönsgård när man själv tar en räkmacka på Grännabeget.
Det finns två små buskar som är fulla med mumsiga snäckor/sniglar och som är perfekta viloplatser, och planer finns på att plantera några mer tåliga buskar. Igår när det blåste som mest låg allihopa på "farstubron" och gottade sig i solen.
-Fast att jag just nu är lite tonårsful är jag det finaste som finns, säger matte.
(Och det finns 7 lika fula till)

4 kommentarer:

Koola Viola sa...

Ha ha, tonårskycklingar är inte alltid så granna att beskåda *minns mina australorper som inte såg kloka ut*
Och vad fint det blev med hönsgården! "Jag gillar din höns-stuga" :o)

Susilull sa...

Ja så där väldigt söta var dom inte i närbild, hihi!
Hönsgården blir kanonfin, måste vara en dröm att få bo där om man är en liten pippi på väg att bli stor höna!

frisky frog sa...

Hej och tack för en mysig helg! Igår var resten av din familj här. Klippte X-et (Therese bönade).

Hönsgården blev jättefin. Betydligt finare än tonåringarna. På tal om tonåringarna har jag en med körkort! Är det nu man ska börja oroa sig?
/P&K

Anonym sa...

Hej och tack för titten. Jag hade också hönor fram tills fågelinfluensan gjorde sitt inträde och hysterin bröt ut. Mina flygande vildhöns skulle därmed låsas in enligt Jordbruksverket. Djurplågeri tyckte jag och tog dem av daga istället. Och nu är hönshuset rivet. Men det är trevliga djur med hög mysfaktor, och köpeägg går ju inte att jämföra med "riktiga" hönsägg.