torsdag 16 september 2010

Hattfynd

Nu har jag hunnit pustat ut lite efter söndagens Allmogemarknad. Vi är nöjda med vår försäljning och vi hade som vanligt jättekul. Och att ta på långkalsonger under kjolen visade sig vara ett klokt beslut. =) Förmodligen kommer vi tillbaka nästa år också. Syster Yster har lagt ut massor av fina bilder från vårt marknadsstånd om ni vill se mer.
(det här är Syrran, det är jag helt säker på)
I måndags gick jag en liten sväng för att hitta lite svamp till risotton jag tänkte laga till middag. Kantarellerna som sambon plockat gick ju åt på marknaden. Jag fick gå hem igen efter en korg när inte min tröja räckte till. Det blev några kilon pepparriskor, kanon-fina utan en endaste liten mask.Jag kan inte så många svampsorter och jag plockar bara dem som jag är helt hundra på. Men riskor är lätta att känna igen, barkig fot, blöder när man gör ett snitt i skivorna och de som inte är goda råa är heller inte ätliga. Det finns inga giftiga riskor, så de är helt ofarliga.Visst är de fina?

5 kommentarer:

Iwona Eriksson sa...

Härliga svampar! Jag plockar också endast det vad jag är hundra på!

Maria i Falkenberg sa...

Fina grejer ni hade på marknaden! Har du sytt trasdockorna? Jag är superfeg när det gäller svamp. Min förra grannfru blev förgiftad men klarade sig som tur var.

Maria i Falkenberg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
frisky frog sa...

Tack för senast! Vi gör väl om det, vi hade ju så trevligt. =)
Vilka fina peppisar. Det var länge sedan jag plockade sådana... Jag träffade en så kallad svampexpert en gång som ansåg att det inte var matsvamp för att de inte var goda, Vilket skitsnack!
/P&K

frisky frog sa...

Jag glömde ju... Japp, det är jag på bilden. Det syns på luggen. =)