söndag 5 september 2010

På lingonröda tuvor

Skogen är just nu full av mogna lingon och äntligen masade jag mig ut för att plocka lite. Konstigt att det ska vara så motigt, jag behöver ju inte gå längre än att jag kan se huset hela tiden. (en av fördelarna med att bo i skogen) När jag väl kommit igång med plockandet är det svårt att sluta. - Ska bara plocka av den tuvan också, och den, och den, och den.....
Söndagsmorgonen ägnades därför åt syltkokning. När jag ändå höll på passade jag också på att göra färdigt årets "Söt-höna", körsbärslikör.
Hm, körsbären ska stå och dra i sprit ca 14 dagar, det har de nog gjort för flera veckor sedan. =)Nu finns det sylt till fläskpannkakan och likören till kvällskaffet på Julafton är fixad.

4 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Flitig du har varit!
:)

Sanne sa...

Mmm, gott att ha!

MiA sa...

Mmmm.. jag har ett specialställe uppe i vår skog som jag trodde bara jag kände till, väldigt otillgängligt ligger det och marken är täckt av röda lingon... bara att sätta sej ner och repa av några liter. Gick dit häromdagen för att hämta lingonen till årets lingonsylt - och det var helt renplockat! Nedrans någon!

Men, idag blev det iallafall ett par rejäla burkar björnbärssylt :))

frisky frog sa...

Ja, att din lingonsylt är god det kan jag intyga. kan man äta fläskpannkaka när man bränner?
/P&K