söndag 13 januari 2013

Vintervitt igen

Problemet med bilduppladdning har inte gått ut över stickningarna, snarare tvärtom. =)
Lagom till Jul lyckades jag få klart en vintrig väst i lite olika vita/grå/beige nyanser. Några garner är inköpta hos Astrid och därifrån kommer också inspirationen till modellen. 
Garnerna är en blandad soppa av lin, bomull, mohaire, ull och lite syntet, några lite dyra, några loppisfynd och några från Gekås. 
Okej, inte helt problemfritt. Blogger kapade av mitt huvud..
Bakstycket är en stor mormorsruta. Varför variera sig? =) De stickade framstyckena är upplockade från mormorsrutan och stickade i lite olika tekniker. När jag kommit förbi axeln minskade jag för halsen ca 5 cm och sen körde jag bara på så att ett framstycke blev ca 2/3 av hela "framsidan". Hela västen är kantad med virkad krabbgång.
Av garnerna som blev över gjorde jag ett par enkla handledsvärmare och en "snurresjal". Handledsvärmarna har endast hål för tummarna så att man kan välja hur man vill bära dem. Sjalen är stickad i rätstickning så att den ska "korva" ihop sig lite. Den sista lilla stumpen av glittrigt garn snörades runt skarven och avslutades med en liten tofs. 
Just nu är västen utlånad till Mamsen för kopiering, och ärligt talat är jag lite orolig över om jag får tillbaka den. ;=

8 kommentarer:

Sjömans-Elin sa...

Nä nu SKA jag göra en sån där hopkoketröja också! Tack för inspirationen!

Cicci H sa...

Äntligen fick den snygga västen synas här oxå!

frisky frog sa...

Va, lämnat den till mamsen? Kommer du ihåg hur det var när man skulle visa henne något i en tidning eller en bok. Helt plötsligt var det HON som läste den. Nu är den inte din längre. =)
Västen är superduper!
/P&K

Susilull sa...

Jättefint alltihop! Så snyggt med mycket vitt ihop med andra ljusa nyanser. Hopkok med olika garner, kvalitéer och sticksätt är kul!

Ullfull sa...

Så snyggt!! Ni har mail hos Risbrogäddorna, en fråga från Gotland;)) Kram Anita

disa sa...

Åh, så mysiga och fina!! =)

Maria i Falkenberg sa...

Vilken underbar väst och vintervitt är ju aldrig fel.

Sunna sa...

haha jag hade aldrig lämnat tillbaka den