måndag 18 november 2013

Minivärmare

I stickfåtöljen produceras det fortfarande mest julklappar till andra. Det mesta i milda rosa nyanser till flickor i skiftande åldrar. Ni ska få se så småningom. 
Men jag har också avslutat, fäst trådar och blockat bomullsockarna som påbörjades redan i maj. 
Mönstret är det vanliga från tån och upp med istickad häl. Garnet är Catanias fine color och jag stickade dem på stickor nr 2,5. 50 gram räckte till två sockor med korta skaft, men då använde jag ett enfärgat blått ur gömmorna till hälarna. 
Efter att jag kommit förbi tårna på vanliga strumpstickor så använde jag mini-rundstickan istället. Det flöt på ganska snabbt när man väl fått in rätta knycken. 
Men nu har jag ju äntligen lärt mig sticka med magic loop och jag tror att det slår allt annat. Inga tappade stickor och mycket smidigare att ha med sig när man är på resande fot. Fast jag har inte kommit så långt att jag gör två sockar samtidigt. Inte än i alla fall. =)

7 kommentarer:

Susilull sa...

Visst är det smidigt med magic loop! Jag har stickat randiga sockor, båda två på en sticka - men hjälp så snurrigt det blev med alla trådar!! Inte att rekommendera :-)

Leena sa...

Fina sockar! Jag stickar numera det mesta med Magic loop och två på en gång. Det funkar bra med en färg i taget men trassligt värre med fler.

frisky frog sa...

Hmm, snart är det nog bara jag som inte gör det - stickar med magic loop... Det kanske är dags snart. Dina sockor blev superfina!
/P&K

Anna sa...

Fina strumpor och Magic loop is da shit!

Sjömans-Elin sa...

Vad skådar mitt norra öga? Sockar? Är du sjuk eller bara fått en liten släng av något som snart kommer gå över? :D

Emilia sa...

Härliga strumpor!

Myggan sa...

Tack allihopa! Jag har nog fått en släng av något och jag hoppas att det stannar. =)
/Anna