torsdag 12 november 2015

Låt kylan komma

Tro det eller ej, men här har faktiskt en kofta blivit klar. Med en mormorsruta bak. Såklart! =) Den är virkad och stickad i Permins Safira, färgnr. 05 och lite benvitt ullgarn ur gömmorna. Totalt gick det åt 610 gram.
Jag plockade upp för axlarna på bakstycket och stickade framstyckerna uppifrån och ner. Därefter blev det en resårkant nertill. Ärmarna är också upplockade ifrån livet. Allt för att få så lite sömmar som möjligt. 
Framkanten är stickad randig i båda garnerna med sju knapparhål och olika knappar. Dels för att göra åt lite av alla udda knappar och dels för att jag tycker att det bli fint och lite spännande. 
Kanske att framkanten blev lite väl "lång" efter tvätt och blockning. Jag får fundera på om jag orkar göra om den igen (har redan gjort det några gånger). För övrigt är jag väääldigt nöjd. Koftan kommer värma skönt i vinter.

7 kommentarer:

frisky frog sa...

Wow, den blev ju superfin! Och som gjord för det rummet. Om du nu tycker att
framkanten inte blev som du tänkt skickar du hela härligheten söderut.
/P&K

Birgitte sa...

Så fin jakke! Og med oldemorsrute på ryggen ble den unik :) Skjønner det slik at du dikter etter hvert som du holder på - det synes jeg er imponerende :)

Sjömans-Elin sa...

...och jag funderar på om det inte är på tiden att jag tar tag i mormorsutekoftan jag började på *host* förra vintern och ger det hela en chans till... Hittade inte riktigt formen första gången... (Men skam den som ger sig?) :P

Myggan sa...

Kör hårt Elin. Nån gång måste den ju bli klar. =)

Lina & Mia sa...

Vad fin! Och så fint att knapparna med skiftar precis som resten av koftan! Kram

Cicci H sa...

Du kommer vara så julfin!

Tumlaren sa...

Vilken jättefin kofta du gjort! Jag gillar färgerna skarpt! Man blir glad av dem. Trevlig helg!