söndag 29 november 2015

Säkerhet framför allt

Idag har vi varit på adventsmys i Borås. Lunch hos Jansson och sen glöggfika hos Systerdottern. Massor av gott att äta och familjemys i soffan. Det var julskyltning på stan men vi struntade i det den här gången. Vi var ju i Borås, som sagt var. =)
Till de bägge värdinnorna hade jag med mig hemmastickade vantar. Grå och svarta lovika med mönster som matchar värdinnorna, och deras lägenheter. 
Men det är inte vilka vantar som helst. Så här års när man eldar en massa ljus inomhus så kan man inte vara nog försiktig. Vantarna är stickade i jättestorlek och de döljer fodralet till varsin brandfilt. 
Ursäkta den dåliga bildkvalitén
Tack tjejerna för en skön 1:a advent.
Nästa helg bjuder jag. =)

Tillägg: Den grå vanten är stickad i Järbos Lovika, 145 gram på stickor nr 6. Jag lade upp 48 maskor och 8 maskor för tummen. Den svarta är i lite tjockare Lovika, 40 maskor på stickor 6, 6 maskor för tummen och det gick åt ungefär lika mycket som till den grå.

4 kommentarer:

frisky frog sa...

Vantarna är superfina och så fiffigt att använda dem till att dölja fula brandfiltar. Jag kommer absolut att apa efter dig. Vår brandfilt är om möjligt ännu fulare, men med det fina fodralet skulle man ju faktiskt kunna ge det en mer centralt placering. Jag Vill gärna ha enmexakt beskrivning på lördag.
/P&K

Efwa - Medea sa...

Wow, vilken kul idé! Ska den hängas upp eller ligger den någonstans? Bra sätt att göra åt en massa garn också gissar jag.

Cicci H sa...

Du är ju himla smart! Så fint!

Myggan sa...

Det är ett litet knapphål i vanten, mitt för hålet i plastfodralet. Där kan man fästa en krok så att man kan hänga upp brandfilten.
/Anna