söndag 14 augusti 2016

Sommargrönt

I min värld är augusti en sommarmånad, men om jag tittar ut så är jag inte riktigt lika säker längre. I torsdags var det frost i gräset och is på utemöblerna när jag gick upp. Idag är det varmare men ganska blött och ruggigt. Knasigt!
När det fortfarande var varmt och skönt så sydde jag mig en klänning av ett loppisfynd som legat i gömmorna ett tag. Klänningen användes flitigt under en roadtripp med bästa västkustborna. Mönstret liknar det här men är kopierat från en av Froggens köpeblusar.


 Jag sydde i öglor för ett skärp och en av mina 80-talsfavoriter fick komma fram i ljuset. En tjockare läderrem (tror att den kommer från ett par näbbstövlar) med pärlor i ändarna som knyts lite enkelt baktill. Det drar ihop klänningen lite lagom och det blir lite mer form på den. Jag sydde på fickor för att ha nåt att "hänga" i när man trampar runt. =)
Halsen fick ett litet sprund, för syns skull. Inget problem med att få igenom huvudet.
Eftersom tyget hade designer och tillverkare tryckt på stadkanten använde jag staden till att fålla med. Jag tycker det är synd att historien ska gå till spillo.
Som alltid när man gör något i trädgården så övervakas man av det här gänget. 
Eller var det för att de tyckte att det var dags för mat? =)

1 kommentar:

frisky frog sa...

Den är hur fin som helst på också kan jag lova.
Grönt är skönt!
/P&K