söndag 30 november 2008

"Jul-pyssel"

Helgens pyssel blev lyckat. Tyvärr var ena svägerskan sjuk och mamma har "gett upp". Men för oss som deltog lyste flitens lampa till kl 4 i natt!! Och det var nästan ingen som hade tid med frukost idag. Alldrig tidigare har det väl hänt att vi fortsatt pyssla dag 2?
Här är Syster Yster och svägerskan fullt upptagna med att sy och välja mönster till broderimaskinerna som svägerskan lånat med sig från jobbet.
När jag blir rik ska jag ha en sån maskin.


Det blev en massa kul saker broderade. Tyvärr lyckades jag slänga en del kort, och orkar inte föra över från kameran igen. Ni får se mer en annan gång...

Jag gjorde små kronor som ska bli bakfickor på byxor till dottern.
Grisar på rad på en löpare.
Nya julstrumpor till mina små änglar.

Svägerskans påbörjade julgransmatta.

Ni som kollat syrrans blogg ibland vet att hon är galen i grodor.

Jag var ju årets värdinna och det var Suchi och risvin som stod på menyn. Glömde bort Thaisoppan som skulle varit förrätt. Hmm....typiskt mig.
Desserten var små mumsiga praliner från Ryfors konfektyrer, och ett gott vin. Broderier, god mat, gott dricka och kul sällskap. Kan man ha det bättre?

Tack för en kanonhelg tjejer.

3 kommentarer:

Annas resa sa...

Det låter som om ni haft en superhelg. Lyckos er!

frisky frog sa...

Tack för en härlig helg! Julstrumporna blev kanonfina! Det var lite segt att köra hem, men i Skeppshult kom jag på att jag hade snacks och godis i bagagen så sista biten gick plättlätt. Hemma var alla jätteglada(?) att se mig och bäst av allt, Malin hade städat och adventspyntat (nästan) hela huset. Hämtpizza till kvällsmat gjorde inte det hela sämre heller.
/P&K

frisky frog sa...

Jag glömde att skriva skriva att fåret är bokat. När ska det levereras?