lördag 22 november 2008

Nostalgi

Denna veckan har dottern och jag besökt ett antal Gymnasieskolor i Jönköping. Hon går i 9:an, och efter nyår är det dags att välja.
Den ena skolan besökte vi idag, Bäckadalsgymnasiet. Den ligger på gamla Fläkten-området i Jönköping, alldeles intill Friadalen och Junebäcken.
Som liten bodde jag på Juneholmsgatan alldeles intill Friadalen. Syrran och jag lekte ofta i parken och det har väl hänt en och annan gång att man "plurrat" i bäcken. Lekutbudet har ändrats en hel del på 35 år. Där lekställningarna idag står , där var det en grusplan förr. Den brukade spolas till skridskobana på vintern. Ni vet, det var ju riktig vinter förr.

Åt andra hållet ligger en liten damm. Den ser precis ut som jag minns den.
Till höger om dammen ligger Idas skola, där Bäckadalsgymnasiet har sin Hotell och restaurang linje. Där gjorde jag min gymnasietid (år 83-85) Då fanns inte Bäckadal, utan vi hade kärnämnerna på "Pezet" Per Brahe gymnasiet. Tänk vad tiden går.

2 kommentarer:

Maria sa...

Ja, det är ju läskigt så fort det går. Jag tror ibland på allvar att jag är 25 fortfarande och det känns som alldeles nyss min äldsta föddes och så är hon 10! Fattar inte riktigt!!

Fake cake sa...

Vet hur det är för min dotter går i nian med...äntligen har hon nu funnit sin linje.

Ha det gott